fbpx

Naturskatter

Utforska naturen på Öland

Öland, en skattkista av natursköna områden som är skyddade som naturreservat och nationalparker. Dessa platser är paradis för naturälskare och äventyrare som söker efter oförstörd skönhet och unika ekosystem. Låt oss ta en närmare titt på några av Ölands mest imponerande naturskatter.

Ölands Alvar

Stora Alvaret på södra Öland framträder som en mäktig och särpräglad del av vårt kulturarv och är även erkänt som ett världsarv. I detta landskap kan besökare skåda fåglar som ljungpiparen och sånglärkan, bland andra arter. Speciellt är närvaron av den sällsynta rosenvingade gräshoppan, som är Ölands landskapsinsekt. Dessutom präglas området av en distinkt flora, rik på arter unika för regionen, särskilt speciellt är Ölands orkidéer.

Ottenby naturreservat

Ottenby naturreservat, beläget på Ölands södra spets, är en drömdestination för alla som är intresserade av fåglar. Området tjänar som en vital pausplats för tusentals migrerande fåglar årligen, där besökare kan iaktta allt från vadare och änder till gäss och mindre fågelarter. Inom reservatets område finns också en besökscentral där man kan utforska utställningar om fåglarnas migration och den unika naturen på Öland.

Horns kungsgård naturreservat

I Horns kungsgård naturreservat, placerat längs Ölands östra strandlinje, ligger en av Ölands insjöar, Hornssjön. Ett hem åt slättsjöfåglar som brun kärrhök, sothöna och vattenrall. Förutom ett rikt utbud av orkidéer, bjuder reservatet på växter som brudbröd, gökblomster och rosettjungfrulin

Blå Jungfrun nationalpark

Blå jungfrun är en perfekt plats för fågelskådning. Här kan man med lite tur skymta storslagna havsörnar svepa över himlen, höra skärpiplärkans sång, eller se tobisgrisslornas hastiga rörelser över vattnet. Det unika med denna plats är att den endast kan nås med båt, vilket bidrar till dess orörda och avlägsna karaktär.

Ismantorps naturreservat

Ismantorps naturreservat representerar en unik korsning av naturrikedom och kulturellt arv. Den omgivande lövskogen kännetecknas av sin varierande flora, där arter som skogsbingel, lungört och hålnunneört frodas. Dessutom glimrar skogen med vackra orkidéer som Sankt Pers nycklar och tvåblad.

Genom att utforska dessa naturskatter kommer du att få en djupare uppskattning för Ölands unika ekosystem och dess bevarande. Ta med din kamera och kikare och upplev Ölands naturliga under!

Kombinera med vårt paket: https://bit.ly/3vXBkRD

Vill du kombinera din vistelse med ett besök hos oss?

Klicka på knappen nedan för att boka paket.

Dela med dig:
Image (4)
FRAMGÅNGSRIK MARKNADSFÖRING MED DOOH

VILL DU HA FLER LÖNSAMMA ÖGONBLICK?

Osäker på vilket paket eller vilken lösning som passar dig? Kontakta oss, och få både rådgivning och chansen till speciella erbjudanden på lönsamma ögonblick från Expo Mood.

STRAND BORGHOLM

Skriv upp dig på våra Nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste nyheter och få tillgång till exklusiva erbjudanden från Strand Borgholm.
Läs mer om hur vi behandlar din data här.