fbpx

Smaka på Ölands kulinariska skatter

Upplev unika smaker

Öland erbjuder en rik och lockande matkultur som har sina egna traditionella rätter och smaker. Att utforska Ölands mat och dryck är som att ta en smakresa genom historien och upptäcka unika smaker. Här är några tips på maträtter du inte vill missa.

Kroppkakor

Kroppkakor från Öland är en sann smakupplevelse. Dessa delikatesser skapas från en kombination av råriven och kokt potatis, med inslag av saltat fläsk och lök eller ett svampbaserat vegetariskt alternativ. En äkta bit av Ölands kulinariska hjärta!

Mat från havet

Ölands geografiska position med dess omgivande hav ger en naturlig grund för en kulinarisk tradition rik på havets läckerheter. Stekt strömming med potatismos är en klassisk och älskad rätt som erbjuder en genuin smak av Östersjön – en perfekt balans mellan land och hav!

Öländsk honung

Honung från Öland har en utsökt sötma som framträder i flertalet av öns rätter och sötsaker. Dess härliga konsistens och doft är svår att motstå. Ta med en burk hem för att påminna dig om din fantastiska tid på Öland eller förväntan inför en kommande resa tillbaka.

Färskpotatis

En av de bästa sätten att uppleva Ölands unika smaker är att prova den färskpotatis som är skördad på ön. Den odlas i de bördiga jordarna och har en utsökt smak.

Gårdsbutiker

Ölands gårdsbutiker erbjuder en unik möjlighet att djupdyka i den lokala matkulturen och samtidigt stödja lokala producenter. Att prova olika lokala produkter, som ostar, charkuterier, bakverk, honung och kanske några oväntade överraskningar, ger en direkt koppling till platsen och dess traditioner.

Att smaka på Ölands kulinariska skatter är ett sätt att komma närmare öns kultur och historia. Var öppen för nya smaker och njut av det öländska köket på din resa.

Välkommen till Öland!

Vill du kombinera din vistelse med ett besök hos oss?

Klicka på knappen nedan för att boka paket.

Dela med dig:
Oland Ninniskroppkaksbod Marcuscarlsson 17
FRAMGÅNGSRIK MARKNADSFÖRING MED DOOH

VILL DU HA FLER LÖNSAMMA ÖGONBLICK?

Osäker på vilket paket eller vilken lösning som passar dig? Kontakta oss, och få både rådgivning och chansen till speciella erbjudanden på lönsamma ögonblick från Expo Mood.

STRAND BORGHOLM

Skriv upp dig på våra Nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste nyheter och få tillgång till exklusiva erbjudanden från Strand Borgholm.
Läs mer om hur vi behandlar din data här.