fbpx

Välkommen till Påskön Öland!

Påskön Öland

Påsken är en glädjefylld högtid på Öland som erbjuder flera roliga aktiviteter med äggjakt, påskpyssel, äggroulette, häxdans, kulturella guidningar och vernissager. Välkommen att fira påsken på Påskön där tradition möter gemenskap och glädje.

Äggjakt och påskpyssel

På Öland, precis som på många andra platser, förknippar man påsken med äggjakter och pyssel. Det är en tid då både unga och gamla samlas för att ivrigt leta efter färggranna påskägg som har gömts undan. Denna tradition är en rolig aktivitet som skapar gemenskap över generationer och sprider påskglädje i luften.

Äggroulette och häxdans

Ett unikt inslag på Ölands påskfirande är äggroulette. Det är en spännande tävling där deltagarna rullar målade ägg mot varandra och det ägg som överlever vinner. Det är en rolig och lekfull tradition som lockar både unga och gamla. Dessutom äger den traditionella ”Häxdansen” rum där folk samlas för att dansa och njuta av livemusik.

Guidningar och vernissager

För den som är intresserad av kultur och historia erbjuder påsken på Öland guidade turer som tar dig till historiska platser och berättar öns fascinerande historia. Du kan också besöka konstgallerier och delta i vernissager för att uppleva Ölands rika konstnärliga scen.

God mat och dryck

Påsken på Öland är också en tid för festmåltider och lokala delikatesser. Du kan prova Ölands traditionella rätter som kroppkakor och lokalproducerad ost. Dessutom är det en perfekt tid att njuta av öl från de lokala bryggerierna och andra smakrika drycker.

På Öland handlar påsken inte bara om påskharen och godisägg, det handlar om att förena sig med familj och vänner för att fira glädjen över vårens ankomst och den gemenskap som påsken symboliserar.

Välkommen till påskfirande på Öland!

Vill du kombinera din vistelse med ett besök hos oss?

Klicka på knappen nedan för att boka paket.

Dela med dig:
Strandhotellborgholm Inspiration Pask Pa Oland
FRAMGÅNGSRIK MARKNADSFÖRING MED DOOH

VILL DU HA FLER LÖNSAMMA ÖGONBLICK?

Osäker på vilket paket eller vilken lösning som passar dig? Kontakta oss, och få både rådgivning och chansen till speciella erbjudanden på lönsamma ögonblick från Expo Mood.

STRAND BORGHOLM

Skriv upp dig på våra Nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste nyheter och få tillgång till exklusiva erbjudanden från Strand Borgholm.
Läs mer om hur vi behandlar din data här.