fbpx

Vandra på Öland

Vandra på Öland – En oförglömlig upplevelse

Öland, beläget i Östersjön, är Sveriges näst största ö och en populär destination för vandrare och naturälskare. Med sin varierade natur, rika kulturarv och fantastiska vandringsleder erbjuder Öland en unik och spännande vandringsupplevelse. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några av Ölands mest populära vandringsleder och ge dig tips om vad du kan förvänta dig när du vandrar på denna underbara ö.

Ölandsleden: En vandring längs Sveriges näst största ö

Ölandsleden är en 250 kilometer lång vandringsled som sträcker sig från norr till söder längs ön. Den är indelad i 11 etapper, vilket gör det enkelt att anpassa din vandring efter dina önskemål och fysiska kapabiliteter. Leden tar dig genom en mängd olika landskap, såsom sandstränder, lummiga skogar, öppna ängar och det berömda Stora Alvaret.

Vandra längs Ölandsleden innebär inte bara att upptäcka naturens skönhet, utan även att utforska Ölands rika kulturhistoria. Längs leden passerar du flera fornminnen, kyrkor, slott och små charmiga byar. En av höjdpunkterna på leden är Borgholms slott, en imponerande ruin som vittnar om Ölands betydelse i svensk historia.

Trollskogen: En mystisk och sagolik vandring

Trollskogen är ett av Ölands mest besökta naturreservat och ligger på öns nordöstra spets. Här möts du av en spännande och fantasieggande miljö med vindpinade träd och krokiga stammar som verkligen påminner om en sagovärld. En vandring genom Trollskogen är som att kliva in i en annan värld där din fantasi får fritt spelrum.

Förutom den märkliga skogen kan du även besöka fyren Långe Erik och njuta av utsikten över Östersjön och Kalmarsund. En av de mest populära vandringslederna i Trollskogen är en cirka 4 kilometer lång slinga som tar dig genom skogen och längs kusten. Det är en lättillgänglig och familjevänlig vandring som passar alla åldrar.

Stora Alvaret: Ölands unika kulturlandskap

Stora Alvaret är ett av Ölands mest kända landskap och täcker en stor del av södra ön. Det är en unik kalkstenshällmark som är hem för en stor mängd sällsynta och skyddade växter och djur. Här kan du vandra genom ett öppet och kargt landskap där det känns som att tiden har stått stilla.

Det finns flera vandringsleder på Stora Alvaret, både kortare och längre, som tar dig genom detta fascinerande landskap. En av de mest kända lederna är Västra Stora Alvaret, en 15 kilometer lång sträcka som bjuder på imponerande utsikter och intressanta kulturhistoriska sevärdheter, såsom fornborgar och gravfält. Det är en perfekt vandring för dig som vill uppleva det unika landskapet och samtidigt få en inblick i Ölands historia.

Vandra i Ottenby Naturreservat: Fågelskådning och vacker natur

Ottenby Naturreservat ligger på Ölands södra udde och är känt för sin fantastiska natur och fågelrikedom. Här kan du vandra på en mängd olika leder, från korta slingor till längre etapper. Området erbjuder både vacker kustnatur och öppna ängar, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling och naturupplevelser.

Ottenby är även känt som ett av Sveriges främsta fågelsträck och lockar varje år tusentals fågelskådare från hela världen. Förutom att vandra kan du besöka Ottenby fågelstation, som bedriver forskning och övervakning av fågellivet, eller beundra den mäktiga fyren Långe Jan som reser sig över landskapet.

Vill du kombinera din vistelse med ett besök hos oss?

Klicka på knappen nedan för att boka paket.

Dela med dig:
Strandhotellborgholm Upptackoland Vandring
FRAMGÅNGSRIK MARKNADSFÖRING MED DOOH

VILL DU HA FLER LÖNSAMMA ÖGONBLICK?

Osäker på vilket paket eller vilken lösning som passar dig? Kontakta oss, och få både rådgivning och chansen till speciella erbjudanden på lönsamma ögonblick från Expo Mood.

STRAND BORGHOLM

Skriv upp dig på våra Nyhetsbrev!

Ta del av våra senaste nyheter och få tillgång till exklusiva erbjudanden från Strand Borgholm.
Läs mer om hur vi behandlar din data här.